Algemene informatie Amstelland Fysiotherapie
Wij combineren eerste- en tweedelijns fysiotherapie, waardoor onze patiënten een snel en kwalitatief optimaal behandeltraject doorlopen. Wij zien dat als onze missie. Onze visie is een unieke fysiotherapiepraktijk te zijn in Amstelveen, met als specialisaties de klinische fysiotherapie en de revalidatie. Eerstelijns patiënten en de fitnessdeelnemers kunnen daar optimaal van profiteren. Onze ruime praktijk is uitgerust met uitgebreide professionele voorzieningen, klik hier voor foto’s van onze praktijk.


Afspraak maken:
Om een afspraak te maken of voor vragen kunt u bellen met 
020-7557141 of een e-mail sturen naar fysio@zha.nl.


Afspraak afzeggen:
Als u een afspraak wil afzeggen dan kan dat via telefoonnummer 020-7557141 of via fysio@zha.nl. Wij verzoeken u uiterlijk 24 uur voordat de afspraak gepland staat af te zeggen. Ook buiten kantooruren kunt u tijdig afzeggen door onze voicemail in te spreken of door een e-mail te sturen. Afspraken die te laat worden afgezegd worden in rekening gebracht en worden niet door de ziektekostenverzekeraar vergoed.


Partner van Ziekenhuis Amstelland
Onze fysiotherapeuten zijn tevens werkzaam op de verschillende verpleegafdelingen van Ziekenhuis Amstelland. Zij helpen en begeleiden patiënten die in Ziekenhuis Amstelland zijn geopereerd of ter behandeling zijn opgenomen. De fysiotherapie die wij voor Ziekenhuis Amstelland leveren is NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) gecertificeerd.


Partner van revalidatiecentrum Reade
Amstelland Fysiotherapie verzorgt de fysiotherapie van de Amstelveense dependence van revalidatiecentrum Reade. Het betreft multidisciplinaire behandelingen onder verantwoordelijkheid van één van de revalidatieartsen. De dependence van Reade is gevestigd naast onze fysiotherapiepraktijk. Wij behandelen voor Reade met name neurologische patiënten, chronische pijnpatiënten en oncologische patiënten. U komt bij ons terecht met een verwijzing van een revalidatiearts. Er wordt overwegend multi-disciplinair samengewerkt met de ergotherapeut, logopedist, psycholoog en maatschappelijk werker. Reade regelt de afspraken. Onze Reade-afdeling is HKZ-gecertificeerd. Voor meer informatie kunt u terecht op Reade.nl.


Uitgebreid aanbod
Naast onze behandelkamers hebben wij de beschikking over drie oefenzalen met een grote variatie aan oefen- en fitnessapparatuur. In onze groep van therapeuten zijn diverse specialisaties aanwezig. Een beschrijving van onze specialisaties kunt u terugvinden in de linkerkolom op de website, onder het kopje ‘Behandelingen’. De fitnessgroepen Fysio FitnessSeniorenfitness en Medische Fitness hebben een belangrijke plaats binnen de praktijk.


Ook zonder verwijsbrief
Ook wanneer u geen verwijsbrief van een huisarts of specialist heeft kunt u bij ons terecht. Wanneer u bij ons een afspraak maakt, ontvangt u de informatiefolder Direct Toegankelijk waarin staat beschreven wat een behandeling zonder verwijzing inhoudt. Als u telefonisch een afspraak maakt, ontvangt u die folder bij uw eerste afspraak. Uw eerste afspraak bestaat dan onder andere uit een (wettelijk verplicht) screeningsgesprek van circa vijftien minuten. Na het screeningsgesprek wordt met u besproken of uw klacht in aanmerking komt voor behandeling door een fysiotherapeut of dat een bezoek aan de huisarts gewenst is.


Openingstijden
Amstelland Fysiotherapie is dagelijks geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag kunt u tevens bij ons terecht tussen 17.00 en 20.00 uur.


Weekenddienst en noodlijn
Op zaterdag is er een fysiotherapeut aanwezig tussen 09.00 en 13.00 uur en is er voor noodgevallen een fysiotherapeut bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. Deze therapeut kunt u telefonisch bereiken via de receptie van Ziekenhuis Amstelland, telefoonnummer: 020-7557000.