Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende klacht, die tegenwoordig goed behandeld kan worden. Vaak wordt dit type hoofdpijn veroorzaakt door spierknoopjes, ook wel triggerpoints genoemd, in de nekspieren.
Triggerpoints
Triggerpoints kunnen in alle spieren van het lichaam voorkomen, maar hoeven niet per definitie pijn te veroorzaken. Pas wanneer een triggerpoint ‘actief’ wordt, zorgt het voor pijnklachten in het gebied wat bij het betreffende triggerpoint hoort. Triggerpoints kunnen actief worden na een trauma, zoals een val of ongeluk, een verkeerde houding of langdurige stress.
Dry needling
Door middel van de dry needling-behandeltechniek worden de actieve triggerpoints verwijderd. Via een dun naaldje wordt de betreffende spier aangeprikt waardoor deze ontspant. Het naaldje waarmee dat gebeurt is zo dun dat het prikje nauwelijks voelbaar is. Als het triggerpoint wordt aangeprikt is er een kortstondig krampgevoel waarneembaar. Bij deze behandeltechniek wordt geen vloeistof gebruikt, vandaar de naam ‘dry needling’. Na een dry needling-behandeling kan de aangeprikte regio beurs en/of vermoeid aanvoelen.
Oefentherapie
Bij oefentherapie concentreert de oefentherapeut zich op de lichamelijke houding, op ontspanning van de nek- en schouderregio en op de algehele manier van bewegen.
Effectieve combinatie
De dry needling-behandelmethode gecombineerd met ontspannings- en oefentherapie is zeer effectief gebleken als het gaat om het verminderen van spanningshoofdpijnklachten. Daarom wordt u tijdens de spanningshoofdpijnbehandeling bij Amstelland Fysiotherapie begeleid door een therapeut die gespecialiseerd is in dry needling en door een oefentherapeut. Zij streven ernaar om de hoofdpijnklachten in circa twaalf behandelingen te reduceren tot een minimum.
Programma
Het behandelprogramma bestaat uit:
1. Intake en onderzoek.
2. Vier weken achter elkaar eenmaal per week een dry needling-behandeling, in combinatie met in totaal ongeveer zes behandelingen oefentherapie/ontspanningstherapie.
3. Evaluatie.
Afspraak maken
Als u een afspraak wil maken, kunt u bellen met 020-7557141. Nadat de afspraak is gemaakt ontvangt u per e-mail een bevestiging, met daarbij een inlogcode. Als u inlogt kunt u een vragenlijst invullen. Het is fijn als u de vragenlijst al heeft ingevuld voordat u de eerste afspraak heeft.