Elzelien Jansen
Fysiotherapeut - Specialismen; Hartrevalidatie, c-Mill Loopband, Medische Fitness, CVA
Department

Ik ben fysiotherapeut sinds 2004.

In Ziekenhuis Amstelland behandel ik mensen die zijn opgenomen op de afdeling Interne Geneeskunde, Chirurgie en Cardiologie.
Poliklinisch (in onze fysiotherapiepraktijk) begeleid ik hartpatiënten door middel van het hartrevalidatie-traject, waarbij zij leren hun conditie op een verantwoorde manier op te bouwen en daarin zelfstandig te worden.

Tevens werk ik met patiënten met neurologische aandoeningen, zoals Parkinson of een CVA. Ik vind het een leuke uitdaging om samen met de patiënt te kijken hoe we door middel van gerichte oefentherapie zoveel mogelijk zelfstandigheid kunnen (terug)krijgen/behouden in het dagelijks leven.

Samenwerking met pijnspecialist
Samen met pijnspecialisten van de Pijnpoli van Ziekenhuis Amstelland) behandel ik mensen met een myofasciaal triggerpoint; een pijnpunt in een spier. Patiënten worden door de specialist van de pijnpoli met een klein naaldje geprikt om de betreffende spier met pijnpunten te ontspannen. Vervolgens geef ik rekoefeningen om de spier op lengte te krijgen. Deze behandelingen gaan via de Pijnpoli van Ziekenhuis Amstelland.

Specialismen: HartrevalidatieC-Mill loopbandMedische FitnessCVA