Inge Zandt
Kinderfysiotherapeut - Specialismen: Kinderfysiotherapie, XtraKids, Bekkenfysiotherapie bij kinderen
Department

Ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut in 2001. Door m’n affiniteit met kinderen ben ik me op het gebied van kinderen gaan specialiseren en ben ik sinds 2009 afgestudeerd kinderfysiotherapeut.

Voordat ik bij Amstelland Fysiotherapie ben gaan werken, heb ik op diverse locaties ervaring opgedaan. Zo ben ik onder andere werkzaam geweest in Guatemala en op Curaçao. In Guatemala heb ik voor het eerst met kinderen gewerkt, dat gaf voor mij de doorslag en ik besloot me op dat vlak te specialiseren. In Nederland heb ik vervolgens de opleiding Sensorische Informatieverwerking gedaan en direct daarna de opleiding Kinderfysiotherapie.

Sinds 2007 werk ik bij Amstelland Fysiotherapie. Samen met mijn collega kinderfysiotherapeut Rita Slobbe begeleid ik kinderen met uiteenlopende problemen, van nul tot achttien jaar. Voorbeelden daarvan zijn asymmetrische zuigelingen, kinderen met een motorische achterstand, kinderen met problemen die betrekking hebben tot sensorische informatieverwerking, kinderen schrijfproblemen, met zindelijkheidsproblemen en kinderen met overgewicht.

Daarnaast kom ik veel op de kinderpoli van Ziekenhuis Amstelland, waar ik voornamelijk prematuren en hun ouders begeleid. Daarbij werk ik intensief samen met de kinderartsen van het ziekenhuis; dat maakt mijn werk extra interessant.

Een ander onderdeel van mijn werkzaamheden is het begeleiden van stagiaires van de opleiding kinderfysiotherapie.

Het werken met kinderen is verrassend en uitdagend. Geen kind of kinderklacht is hetzelfde en dat houdt mij scherp en motiveert me om elke dag met plezier aan de slag te gaan.

BIG-nummer: 99055492104

SpecialismenKinderfysiotherapiebekkentherapie bij kinderenXtra kids