Marjory Stenhuys
Kinderfysiotherapeut. Specialismen: Kinderfysiotherapie - Xtra Kids
Department

In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 2005 ben ik geregistreerd kinderfysiotherapeut. Ik heb twintig jaar gewerkt in diverse praktijken in Amsterdam. In die tijd heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen tussen 0 en 18 jaar, met uiteenlopende motorische problematiek. Sinds juni 2019 ben ik werkzaam bij Amstelland Fysiotherapie.

Wat mij betreft is werken met kinderen het leukste wat er is. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen manier blijven ontwikkelen en daar ook nog plezier in beleven. Daarin schuilt tevens een uitdaging; de therapie voor kinderen zo leuk maken dat ze gemotiveerd blijven en terug willen komen. Communicatie en afstemming met de ouders is hierbij essentieel, alsmede het contact met kinderartsen, consultatiebureaus, schoolartsen en leerkrachten.

Het werk bij Amstelland Fysiotherapie is voor mij een leuke, nieuwe uitdaging. Hier werk ik in een groot team, met veel verschillende specialisaties. De korte lijnen die onze huisvestiging binnen de muren van Ziekenhuis Amstelland biedt, vind ik een grote meerwaarde om als therapeut tot een optimaal behandelplan te komen.

Ik werk veel met baby’s met voorkeurshoudingen en ontwikkelingsproblemen, schoolgaande kinderen met motorische en schrijfproblemen, kinderen met sportgerelateerde klachten en ademhalingsproblemen. Sinds 2021 ben ik kinderbekkenfysiotherapeut.

BIG: 19048781104