Om u optimaal te kunnen behandelen en ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van onze behandelprocedure, hebben we kort beschreven hoe een eerste afspraak in zijn werk gaat.

Informatie over uw eerste afspraak
Om u optimaal te kunnen behandelen en ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van onze behandelprocedure, hebben we kort beschreven hoe een eerste afspraak in zijn werk gaat.

Normaliter combineren wij de intake met een eerste behandeling, zodat de cliënt bij het eerste bezoek direct behandeld kan worden. Cliënten vinden dat over het algemeen prettig, want het scheelt een bezoek aan de praktijk. Als deze combinatie is afgesproken dan declareren wij dus zowel een intake als een behandeling na uw eerste praktijkbezoek.


Bij uw eerste afspraak neemt u mee:
– eventueel de verwijsbrief
– gegevens van uw ziektekostenverzekering (al verzoeken wij om u om voorafgaand aan de afspraak na te gaan bij uw verzekering of u voor fysiotherapie bent verzekerd)
– geldig identiteitsbewijs
– eventueel een ingevuld en ondertekend inschrijfformulier van onze praktijk


Wanneer u voor het eerst in onze fysiotherapiepraktijk komt, kunt u voordat u wordt opgehaald door de fysiotherapeut waarmee u een afspraak heeft, plaatsnemen in onze ontvangstruimte. De ontvangstruimte bevindt zich direct voor de gang richting onze praktijk, recht voor revalidatiecentrum Reade. In de ontvangstruimte kunt u een gratis kopje koffie of thee nemen.

De betreffende fysiotherapeut zal u om enkele persoonsgegevens vragen, zodat een behandeldossier kan worden opgebouwd. Vervolgens wordt er gevraagd naar uw gezondheidsprobleem en meestal volgt daarna een onderzoek. Tijdens het onderzoek kan u verzocht worden om u

gedeeltelijk uit te kleden. Naar aanleiding van de resultaten uit het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Het behandelplan zal de therapievorm en het aantal behandelingen omvatten. U bespreekt dat met uw therapeut. Aan het eind van de afspraak maakt de therapeut

(indien noodzakelijk) een vervolgafspraak met u.

De eerste afspraak bestaat uit een dubbel consult; screening/intake en behandeling. Houd er rekening mee dat een eerste afspraak iets langer duurt dan een normale behandeling; maximaal 40 minuten.

Een reguliere afspraak duurt maximaal 25 minuten, met uitzondering van de behandelingen kinderfysiotherapie, bekkenbodemtherapie en lymfdrainage. Die behandelingen kunnen maximaal 40 minuten duren.

Afspraak afzeggen
Mocht u verhinderd zijn voor uw eerste afspraak dan dient u dat minstens 24 uur voordat de afspraak staat ingepland telefonisch (020-7557141) of per e-mail (fysio@zha.nl) aan ons door te geven. Wanneer u niet of te laat afzegt, dan wordt de behandeling bij u in rekening gebracht. Te laat afgezegde afspraken worden niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.