Amstelland Fysiotherapie heeft sinds kort de revolutionaire C-Mill loopband tot haar beschikking. Samen met onderzoekers en internisten van VU Medisch Centrum, hebben we een onderzoeksplan opgesteld om te kijken hoe wij het beste kunnen voorzien in ouderenzorg. Verbetering van looppatroonstabiliteit en valpreventie staan bij hierbij voorop. Daarnaast is de band in te zetten bij mensen die een CVA (een beroerte) hebben gehad, met Parkinson of een andere neurologische aandoening.

De C-Mill loopband is een drie meter lange loopband die door geavanceerde technologie kan meten waar drukpunten liggen en hoe het looppatroon van iemand eruit ziet. Tevens kunnen er figuren op de loopband geprojecteerd worden; waardoor realistische situaties uit het dagelijks leven kunnen worden nagebootst en geoefend. De C-Mill loopband is daarom het ideale instrument om mensen voor te bereiden of extra te trainen om veilig de straat op te gaan en beter te leren lopen.

Momenteel zijn wij één van de weinige fysiotherapiepraktijken die een C-Mill hebben staan en daarom bieden wij mensen met veel plezier deze buitenkans op het gebied van looptraining.

Klik hier voor een foto-overzicht.