Mensen met blijvende balansproblemen, nadat ze een beroerte hebben gehad, hadden tot verkort weinig trainingsmogelijkheden. Dat leidde dikwijls tot valincidenten en daaraan gerelateerde letsels. Het Move On project is erop gericht om mensen met dergelijke problemen wél de trainingsmogelijkheden te bieden die hen kan helpen bij een verbeterde balans en een verminderde kans op valpartijen.

De C-Mill loopband is door de TU Delft, Radboud Universitair Medisch Centrum en Motekforce Link ontwikkeld om persoonlijke balans te meten en te trainen. In een aantal klinieken en praktijken staat zo’n C-Mill loopband. Amstelland Fysiotherapie is de enige praktijk in de regio met zo’n loopband. Tijdens het Move On project ondergaan patiënten met chronische balansproblemen vier typen trainingen op de C-Mill loopband en vervolgens wordt aan de hand van de resultaten bekeken welk trainingstype het meest geschikt is om balans te herstellen en/of te verbeteren.

Tevens worden de onderzoekdeelnemers een jaar gevolgd met activiteitmeters, om een beeld te krijgen van de mate van activiteit in hun dagelijks leven, in relatie tot de trainingen op de C-Mill loopband. Op deze manier wordt het concrete effect van de balanstrainingen dus in kaart gebracht.
Kortom: het Move On project zal grote invloed hebben op de dagelijkse zelfstandigheid en sociale participatie van mensen die na een beroerte te maken hebben met balansproblemen.