We zijn blij te kunnen melden dat we weer gaan behandelen! Zodoende kunt u vanaf maandag 11 mei weer contact opnemen voor het maken van een afspraak. We hebben de praktijk zo ingericht dat we u op een veilige manier kunnen behandelen. Om ervoor te zorgen dat deze herstartfase goed en veilig verloopt, hebben we voor al onze cliënten een informatiemail opgesteld, deze vindt u hier:

Geachte cliënt,

We vinden het fijn dat we u weer mogen ontvangen in onze praktijk. In verband met de coronavirus-maatregelen is er echter een aantal dingen veranderd, vandaar deze extra informatie.

Afzeggen
Wanneer u verkoudheidsklachten of griepverschijnselen heeft of u woont in een huis waarin iemand griepverschijnselen heeft, dan verzoeken we u om uw afspraak af te zeggen door te bellen met 020-7557141 of mailen naar fysio@zha.nl. Indien u de voicemail krijgt kunt u een bericht inspreken. Ook als u onderstaande zes triagevragen niet allemaal met ‘nee’ kunt beantwoorden zegt u de afspraak af.

Naar binnen via triage bij hoofdingang
Voor de ingang staat een triagetent; hier krijgen alle bezoekers een aantal vragen voordat ze naar binnen mogen, ook worden hier de handen ontsmet. Dit zijn de zes vragen die u bij de triage krijgt voorgelegd:

 1. Heeft u luchtwegklachten?
  a Hoesten?
  b Kortademigheid of benauwdheid?
  c Pijn op de borst?
  d Grieperigheid/verkoudheid/hoofdpijn?
 2. Heeft u smaak of reukverlies?
 3. Heeft u oogklachten?
 4. Temperatuur boven de 38 graden?
 5. Bent u in contact geweest met positief geteste patiënten?
 6. Heeft u buikpijn, diarree of braakt u?

  Als u alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden wordt u naar binnen gelaten.

U volgt in het ziekenhuis de looproute naar Fysiotherapie (B28).

Let op: op sommige momenten kan het druk zijn bij de triage, houd zodoende rekening met wat extra tijd. Zorg echter dat u zo stipt mogelijk op tijd arriveert voor u afspraak: we willen de drukte in onze wachtruimte minimaliseren.

Praktijkmaatregelen
Als u onze praktijk bezoekt neemt u plaats in de wachtruimte. U loopt niet door de gang of zaal in en wacht tot uw therapeut u daar ophaalt.
Onze wachtkamer is een stuk leger dan normaal: geen tijdschriften, folders en koffie/thee meer, vanuit hygiënisch oogpunt. Ook staan er minder stoelen en de stoelen staan anderhalve meter uit elkaar.

Onze therapeuten dragen mondkapjes en handschoenen. Tevens hebben we in alle behandelruimtes voldoende ontsmettingsmiddel staan.
Na iedere afspraak maakt de therapeut de behandelruimte en het behandelmateriaal grondig schoon.

Anderhalve meter
In het ziekenhuis en in onze praktijk houden we minimaal anderhalve meter afstand van elkaar. Wij verzoeken u deze anderhalve meter afstand te respecteren.

Begeleiding alleen indien strikt noodzakelijk
Wij verzoeken u om alleen naar onze praktijk te komen. Indien het noodzakelijk is dat er een begeleider met u meegaat, dient u dat vooraf aan uw therapeut door te geven. Uw therapeut geeft het vervolgens door aan de triage van Ziekenhuis Amstelland.

Let op: uw begeleider kan niet met u mee de behandelkamer in; daarvoor is de ruimte te klein.

Kleedkamers gesloten
Het is voorlopig niet mogelijk om u in onze praktijk om te kleden; de kleedkamers zijn gesloten. Wel kunt u in onze praktijk wisselen van schoenen.

Na uw afspraak
Onze fysiotherapie balie is voorlopig gesloten voor direct contact. Vervolgafspraken maakt u met uw therapeut of telefonisch/via e-mail. Voordat u de praktijk verlaat ontsmet u nogmaals uw handen. Na uw behandeling is het wel mogelijk om via de zij-ingang nabij onze praktijk het ziekenhuis te verlaten.

Met deze maatregelen kunnen we u op een verantwoorde manier in onze praktijk ontvangen.


Met vriendelijke groet,

Team Amstelland Fysiotherapie