C-Mill loopband

C-Mill loopband
Amstelland Fysiotherapie heeft de beschikking over de revolutionaire C-Mill loopband. Samen met onderzoekers en internisten van VU Medisch Centrum, hebben we een onderzoeksplan opgesteld om te kijken hoe wij het beste kunnen voorzien in ouderenzorg. Verbetering van looppatroon en valpreventie staan bij hierbij voorop. Daarnaast is de C-Mill in te zetten bij mensen die bijvoorbeeld een afwijkend looppatroon hebben, een CVA (een beroerte) hebben gehad, met Parkinson of een andere neurologische aandoening.

Realistisch oefenen in een veilige omgeving
De C-Mill loopband is een drie meter lange loopband die door geavanceerde technologie kan meten waar uw drukpunten liggen tijdens het lopen en hoe het looppatroon van u eruit ziet. Tevens kunnen er figuren op de loopband geprojecteerd worden; waardoor u realistische situaties uit het dagelijks leven kunt oefenen. De C-Mill loopband is daarom het ideale instrument om u voor te bereiden of extra te trainen om veilig de straat op te gaan en beter te leren lopen.

Enige in de regio
Momenteel zijn wij één van de weinige fysiotherapiepraktijken die een C-Mill hebben staan en daarom bieden wij u met veel plezier deze kans op het gebied van looptraining. Klik hier voor een foto-overzicht.

Nieuwe C-Mill met loopanalyse
Sinds de zomer van 2014 beschikken wij over de allernieuwste editie van de C-Mill. Op deze nieuwe versie zitten diverse camera’s bevestigd, zodat we een zeer gedetailleerd beeld van uw looppatroon hebben. Hierdoor is het tevens mogelijk om de patiënt zelf zijn of haar looppatroon te laten zien.

Filmpje: C-Gait; training na balans- of loopproblemen
Eind januari meldden we al dat er filmopnames van onze C-Mill loopband werden gemaakt. En wel hier het resultaat. In onderstaande film ziet u een korte demonstratie van de mogelijkheden van de C-Mill loopband; de loopband waarop u kunt trainen wanneer u balans- of loopproblemen heeft. De training maakt deel uit van een onderzoek van de Vrije Universiteit. Als u zich wil opgeven voor de training (die in het filmpje nog iets uitgebreider wordt beschreven), kunt u bellen met 020-7557141. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar c.timmermans@vu.nl.

Medewerkers C-Mill:
Jasper SintDiederik de ZeeuwAmandine BrandsmaElzelien Jansen