Conditietest

De conditietest
Wij nemen in onze fysiotherapiepraktijk individuele conditietesten af. Of u nu intensief sport, terugkomt van een blessure of (nog) niet beweegt; u kunt altijd een conditietest doen. De test geeft een indruk van uw algehele conditie, maar kan ook gebruikt worden om uw vooruitgang die u boekt door uw training vast te leggen.

Wat testen we?
– Het gewicht.
– De lichaamslengte.
– De B.M.I. (Body Mass Index).
– De spierlengte.
– De hartslag.
– Het vetpercentage.
– De krachttest van de benen.
– De Åstrand-fietstest van zes minuten.

De uitslag
Direct na afloop van de conditietest bespreken we de resultaten met u. Aan de hand daarvan kunt u van onze sportfysiotherapeut een aantal adviezen krijgen.

Kosten
U kunt bij ons een conditietest doen voor €32,50. Indien er sprake is van een medisch probleem en er fysiotherapie gewenst is, vergoeden de meeste ziektekostenverzekeraars een aantal behandelingen en maakt de conditietest onderdeel uit van uw behandeling.

Vervolg
Wanneer verminderde conditie het gevolg is van een blessure of aandoening, dan kunt u in onze praktijk terecht voor (sport-)fysiotherapeutische begeleiding. In de meeste gevallen betaalt de ziektekostenverzekeraar mee aan een aantal behandelingen. Dat is geheel afhankelijk van de verzekeraar en van de door u afgesloten (aanvullende) verzekering. Wanneer de verzekeraar niet (meer) meebetaalt, kunt u in onze praktijk blijven trainen tegen een zeer vriendelijk tarief.

Medewerkers conditietest:
Diederik de Zeeuw