Orthopedie

Orthopedie
Bij Amstelland Fysiotherapie werken therapeuten die gespecialiseerd zijn in het nabehandelen van patiënten met een orthopedische aandoening. Dat gebeurt zowel aan huis als in onze fysiotherapiepraktijk. Onze oefenzalen zijn ingericht om optimale revalidatie, na bijvoorbeeld een operatie of blessure aan het bewegingsapparaat, te realiseren.

Voor wie?
Orthopedie omvat veel aandoeningen. De meest voorkomende behandelingen vinden plaats na een operatie of trauma van heup, knie, rug, schouders en/of voet. Deze aandoeningen behoeven vrijwel altijd fysiotherapeutische begeleiding tijdens het herstel.

Uw arts zal, indien hij een behandeling noodzakelijk acht, u een verwijzing geven voor behandeling.

Better In, Better Out: oefenen voor de operatie
Amstelland Fysiotherapie heeft jarenlange ervaring met het behandelen van orthopedische aandoeningen. Voorheen werd u vooral na de operatie behandeld. Inmiddels is aangetoond dat specifiek oefenen voor uw operatie ervoor zorgt dat u sneller herstelt. U wordt bij ons individueel begeleid door een fysiotherapeut, waarbij er gebruik gemaakt wordt van de uitgebreide faciliteiten van onze praktijk. Op deze manier bereiden wij u specifiek voor uw aandoening voor op wat er komen gaat.

Tevens verzorgen wij de klinische fysiotherapie voor orthopediepatiënten die in Ziekenhuis Amstelland liggen. De orthopedische behandelprocedure verloopt steeds sneller; op de dag van de operatie worden patiënten al uit bed gehaald. We merken dat patiënten veel baat hebben bij het trainen voorafgaand aan een operatie.

U kunt zich aanmelden voor meer informatie of een behandeling via ons telefoonnummer: 020-7557141.

Meer lezen of het Better In, Better Out-project? Klik dan hier en/of hier.