Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie is een vertakking van fysiotherapie. Onze sportfysiotherapeut is specifiek geschoold op het gebied van sportspecifiek onderzoek en sportspecifieke behandeling. Daarnaast behoort het sportspecifiek testen en meten tot het kennisdomein van onze sportfysiotherapeute.

Wat kan sportfysiotherapie voor u betekenen?
Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van bewegingen van topsporters en van recreatiesporters. Een behandeling is gericht op de vijf grondmotorische eigenschappen van de mens:

 1. Kracht
 2. Uithoudingsvermogen
 3. Coördinatie
 4. Snelheid
 5. Lenigheid

Het doel
Het doel is om sporters te revalideren tot op wedstrijdniveau voor zijn of haar tak van sport.

Sportrevalidatie
Bij sportrevalidatie wordt gebruik gemaakt van een geprotocolleerd revalidatieschema, de zogenaamde ‘reha boom’. Bij het revalideren gaat het erom het geblesseerde deel van het lichaam op beheerste en gecontroleerde wijze geleidelijk weer te kunnen belasten.

In de modern ingerichte oefenzalen van onze praktijk, wordt gewerkt met diverse fitnesstoestellen. Daarnaast gebruiken we balansverstorende middelen om de spierfuncties te verbeteren. In de grote sportzaal wordt onder andere looptraining en sportspecifieke training gedaan.

Tijdens de revalidatie houden we altijd rekening met de specifieke sport die u beoefent en met het niveau waarop u dat wilt gaan doen.

Wanneer sportrevalidatie?

 • Bij een sportblessure.
 • Bij andere klachten waardoor u niet kunt sporten.
 • Als u advies wilt over blessurepreventie.
 • Als u advies wilt bij de keuze van een sport.
 • Voor advies over schoeisel, materiaal en kleding.
 • Voor sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.

Medewerkers sportfysiotherapie
Andres Landman