Stress Management

Stress Management
Heeft u last van onverklaarbare pijn, slaapproblemen, futloosheid, concentratieproblemen of soortgelijke ongemakken die niet overgaan? Een belangrijke oorzaak daarvan kan stress zijn en met name het omgaan met stress.

Spanning
Mensen zijn in staat hun spanning te beïnvloeden. Dat zorgt ervoor dat we tijdens bijvoorbeeld een examen of sportwedstrijd meer kunnen presteren. Normaliter daalt die spanning weer nadat het moment van prestatie achter de rug is.

Wanneer er sprake is van een disbalans op het gebied van spanning en ontspanning, doorslaand naar spanning, dan raakt uw lichaam uitgeput. Daarom is het doel van stressbehandeling: het in balans krijgen van uw spanning en ontspanning, zowel op mentaal als op lichamelijk vlak, waardoor er meer rust in uw lijf komt en de (spannings)klachten afnemen. U leert uw leefpatroon aan te passen aan uw belastbaarheid.

Als u onderstaande klachten herkent, kunt u baat hebben bij stresstherapie:

– (Spannings)hoofdpijn.
– Chronische pijn.
– Dreigende burn-out (lusteloos, prikkelbaar, onrustig).
– Concentratieproblemen.
– Hoog stressniveau.
– Slaapproblemen.
– Onverklaarbare spier- en gewrichtspijn.

Behandeling
Tijdens de behandeling geven wij u uitleg over de gevolgen van langdurige stress en krijgt u verschillende vormen van bewustwordingsoefeningen, waardoor u leert om in het dagelijks leven uw stress beter te ‘managen’ (beheersen). Daarnaast leren wij u de signalen van uw lijf beter en eerder te herkennen, zodat u eventuele toekomstige klachten kunt voorkomen.

Behandelonderdelen
De stressbehandeling omvat de volgende onderdelen:

– Verschillende ontspanningstechnieken.
– Mindfulness.
– Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
– Haptonomie (aanvoelen lichamelijke grenzen).

Afspraak maken
Om een afspraak te maken of voor extra informatie kunt u bellen met 020-7557141.